Alles over de
New Hampshire groot en kriel

New Hampshire groot

De New Hampshire is een Amerikaans ras waarin de sobere schoonheid en goede leg hand in hand gaan.
Ze zijn fors gebouwd en dat gaat vaak samen met een rustig karakter.
De New Hampshire is een gezellige, dikke, bruine kip zoals deze op kleurplaten van kinderen vaak voorgesteld wordt.
Van oorsprong komt deze kip uit de staat New Hampshire, USA rond 1935, de kenmerken van deze kip is zijn robuuste bouw met een diepe brede borst.
De New Hampshire’s zijn zeer tam en gemoedelijk van aard, wat de leg betreft zijn het uitstekende legsters de kleur van de eieren is bruin.
Het gewicht van de hen is circa 2750 gram en van de haan circa 3500 gram.

New Hampshire kriel

De New Hampshire kriel is een gezellige, dikke, bruine kip zoals deze op kleurplaten van kinderen vaak voorgesteld wordt. Deze kriel vliegt amper dus is makkelijk los te laten in uw tuin. Doordat deze kip zo’n rustig en vriendelijk karakter heeft, is deze ook zeer geschikt voor kinderen!

Van oorsprong werd dit ras gefokt voor het vlees en de eieren. Deze kippen groeien dan ook snel en leggen goed en veel bruine eieren. De New Hampshire is een hele rustige en vriendelijke kip. Zowel in een ren als in de vrije uitloop komen de kippen goed uit de verf. Doordat ze vrij zwaar van gewicht zijn, vliegen ze vrijwel nooit. Broedsheid komt niet vaak voor.

Kortom, het ideale ras voor de beginneling, die lekker eitjes van zijn eigen kippen wil en nog eens wil genieten van tamme kippen met een mooi uiterlijk!